x تبلیغات
بررسی تخصصی انواع کود و بذر

راهنمایی استفاده از کود میکرو در جهت حفظ ایمنی

 

استفاده نادرست و غیر اصولی از کودهای میکرو خطراتی را برای سلامت افراد به حضور باغداران و کشاورزان به همراه دارد. با رعایت نکات زیر می‌توانید ایمنی خود را در هنگام استفاده از این کودها تضمین کنید.  

هنگام کار با کودهای میکرو از تجهیزات حفاظت فردی (PPE) که شامل دستکش، ماسک و عینک ایمنی است، استفاده کنید.

کودهای میکرو را در محل‌های خشک، خنک و دور از دسترس کودکان و حیوانات نگهداری کنید.

آموزش‌های ایمنی لازم در مورد نحوه استفاده صحیح از کودها و نحوه مواجهه با خطرات احتمالی را پشت سر بگذارید.

 

روش های استفاده از کود کشاورزی

 

برای افزایش بهره وری محصولات زراعی و بهبود کیفیت آن ها از کود کشاورزی استفاده می شود. بدون کودهای کشاورزی مواد مغذی و عناصر موجود در خاک کاهش می یابند و امکان بهره وری از بین می رود. به همین دلیل باید از کودهای کشاورزی استفاده شود. روش های مختلفی برای استفاده از کودها وجود دارند؛ مانند محلول پاشی، کود دهی همراه با آبیاری و چالکود که هرکدام دارای مزایا و معایبی هستند.

1. محلول پاشی (Foliar Application)

سریع ترین و کاربردی ترین روشی که برای استفاده از کود کشاورزی وجود دارد، محلول پاشی است. در شرایطی که گیاهان دچار کمبود مواد مغذی می شوند و این امکان وجود ندارد که از طریق ریشه مواد مورد نیاز را دریافت کنند، کود دهی به روش محلول پاشی کاربرد دارد.

مزایا:

جذب سریع: با توجه به اینکه در روش محلول پاشی گیاه با کمک برگ های خود مواد مغذی را دریافت می کند، سرعت جذب بالا است و نیاز گیاه زودتر برطرف می شود.

کاهش اتلاف: در خاک های شنی و سبک بخش زیادی از مواد مغذی و عناصر مورد نیاز گیاهان هدر می روند؛ زیرا خاک توانایی نگهداری آب و مواد مغذی را ندارد. به همین دلیل استفاده از روش محلول پاشی کود کشاورزی مانع از هدر رفتن مواد مورد نیاز گیاه می شود.

نحوه اجرا:

غلظت محلول: اگر عناصر و مواد مغذی موجود در محلول بیش از نیاز گیاه باشند، برگ ها می سوزند. در محلول پاشی باید به غلظت محلول توجه شود.

زمان محلول پاشی: صبح های زود و عصرها تبخیر مایع از سطح برگ ها سرعت بیشتری دارد. به همین دلیل محلول پاشی در این زمان مناسب است تا مایع اضافی از روی سطح برگ ها تبخیر شود.

 

 

تأثیرات مهم کود جلبک دریایی بر مقاومت گیاهان در برابر آفات

 

تقویت سیستم ایمنی گیاه:

کود جلبک دریایی ویژگی‌های منحصربفردی برای تقویت بافت‌های دفاعی و افزایش فعالیت آنزیم‌های دفاعی دارد. این مواد باعث می‌شوند که گیاهان به آفات و تنش‌ها واکنش بهتری نشان دهند. همچنین، تقویت سیستم ایمنی گیاه موجب کاهش آسیب‌های ناشی از حملات قارچ‌ها، باکتری‌ها و حشرات می‌شود.

افزایش ضخامت و تقویت بافت‌ها:

مواد موجود در جلبک‌های دریایی باعث تقویت بافت‌های دیواره‌ای گیاه می‌شوند. ضخامت بیشتر دیواره سلولی به عنوان یک سد فیزیکی عمل کرده و از نفوذ آفات جلوگیری می‌کند. این امر باعث کاهش تأثیر مخرب آفات و کاهش نیاز به سم‌پاشی‌های مکرر می‌شود.

محرک‌های رشد:

هورمون‌های موجود در جلبک‌های دریایی نه تنها رشد بهتر ریشه و ساقه  را تقویت می‌کنند، بلکه مقاومت در برابر تنش‌های محیطی و  آفات را افزایش می‌دهند. رشد قوی‌تر ریشه‌ها به گیاه کمک می‌کند تا مواد مغذی بیشتری جذب کند و در نتیجه سالم‌تر و مقاوم‌تر باشد.

تقویت رشد میکروارگانیسم‌های مفید خاک:

جلبک‌های دریایی به بهبود محیط زیست میکروارگانیسم‌ها در خاک خود که  با آفات مقابله می‌کنند، کمک می‌کنند. این میکروارگانیسم‌ها با تولید ترکیبات آفت کش، سلامت گیاه را افزایش داده و رشد آن را تقویت می‌نمایند. علاوه بر این، آن‌ها به تجزیه مواد آلی و بهبود دسترسی گیاهان به مواد مغذی کمک می‌کنند، که در نتیجه گیاه قوی‌تر و مقاوم‌تر می‌شود.

کاهش اثرات تنش‌های محیطی:

کود جلبک دریایی حاوی ترکیباتی است که به گیاه کمک می‌کند تنش‌های محیطی مانند خشکی، شوری، و دمای بالا را بهتر تحمل کند. این مقاومت محیطی، از تأثیر غیرمستقیم آفات که در شرایطی که  گیاه ضعیف شده است  بیشتر حمله می‌کنند، جلوگیری می‌کند.

افزایش تولید متابولیت‌های ثانویه:

متابولیت‌های ثانویه مانند فنول‌ها و فلاونوئیدها که در گیاهان تولید می‌شوند، نقش مهمی در دفاع گیاه در برابر آفات دارند. کود جلبک دریایی با تحریک تولید این متابولیت‌ها، یک لایه دفاعی شیمیایی اضافی برای گیاه فراهم می‌کند.

 

تأثیر کود جلبک دریایی بر بهبود طعم محصولات کشاورزی

 

ترکیبات قندی، اسیدهای آلی و متابولیت ‌های ثانویه‌ای که در فرایندهای فیزیولوژیکی گیاهان تولید می‌شوند، طعم و رایحه مطبوع محصولات کشاورزی را افزایش می ‌دهند. 

افزایش قند میوه ها

عناصر پتاسیم و بور موجود در این نوع کود، سبب افزایش سنتز و شاخص Brix در میوه ‌ها می‌ شود. افزایش شیرینی میوه هایی مانند: انگور، توت ‌فرنگی، سیب و پرتقال از جمله تأثیرات بی نظیر کود جلبک بر بهبود طعم محصولات کشاورزی است.

کاهش تلخی سبزیجات و بهبود طعم آن ها

وجود منیزیم و اسیدهای آمینه در این کود، تولید کلروفیل در گیاهان را افزایش و تلخی سبزیجات برگ دار مانند کاهو و اسفناج را کاهش می دهد. همچنین، کود جلبک دریایی با تنظیم تعادل بین قندها و اسیدها، طعم گوجه ‌فرنگی و خیار را طبیعی ‌تر می ‌کند.

افزایش رایحه سبزیجات معطر

ترکیبات بیولوژیک جلبک دریایی به همراه کلسیم موجود در آن، تولید روغن‌ های معطر و فلانوئیدها را افزایش می دهند. این امر سبب می شود تا رایحه سبزیجات معطری همچون نعناع و ریحان تقویت شود. 

 

کود اسبی

 

کود اسبی از فضولات اسب تهیه می‌شود و نسبتاً خشک‌تر از سایر کودهاست. نسبت عناصر در کود اسبی معمولاً نیتروژن (N) 2، فسفر (P) 1 و پتاسیم (K) 1.5 است.

مزایا: بهبود تهویه خاک، افزایش توانایی خاک در نگهداری آب.

معایب: تجزیه آهسته و نیاز به زمان بیشتر برای آزادسازی عناصر.

زمان مصرف: مناسب‌ترین زمان مصرف کود اسبی در فصل پاییز و زمستان است، زیرا در این فصول زمان کافی برای تجزیه و آزادسازی عناصر وجود دارد.

به طور کلی در بهار و تابستان کود گوسفندی و کود ماهی به دلیل سرعت تجزیه سریع‌تر و تأمین نیتروژن و فسفر مورد نیاز گیاهان از بیشتر کاربرد دارد. همچنین در پاییز و زمستان اغلب از کود گاوی و کود اسبی به دلیل تجزیه آهسته‌تر و فراهم کردن تغذیه طولانی‌مدت برای خاک و گیاهان استفاده میشود.

صفحه قبل 1 صفحه بعد