x تبلیغات
بررسی تخصصی انواع کود و بذر

مهم ترین اجزای سم پاش

 

1. پمپ سم پاش

همه سم پاش ها باید مکانیزمی داشته باشند که مایع را از نازل (ها) خارج کند. این ممکن است یک مجموعه ساده با یک اهرم دستی که فشار ایجاد می کند یا یک پمپ پیچیده بزرگ باشد که توسط یک موتور هیدرولیک هدایت می شود، نوع کاربرد مایعی که یک سم پاش خاص برای آن طراحی شده است، نوع پمپ مناسب را تعیین می کند.


2. مخزن سم پاش

بدیهی است که سم پاش ها به ظرفی برای نگهداری مایعی که قرار است مصرف شود نیاز دارند. انواع شکل ها و سبک های مخازن مختلف در سم پاش ها استفاده می شود. عوامل متعددی مانند ظرفیت مخزن، سازگاری مخزن با مواد شیمیایی،شکل مخزن  تعیین می کند چرا از این نوع مخزن استفاده می‌گردد.


3. ظرفیت مخزن

ظرفیت مخزن فاکتور مهمی است که باید در نظر گرفته شود. باید توجه کرد مخزن بزرگتر همیشه بهتر نیست. مخازن بزرگتر گران تر و زمانیکه پر باشند سنگین تر هستند. همچنین مانور دادن یا نصب آنها بر روی سم پاش های کوچکتر دشوار است. تعیین اندازه مخزن  به  هدف شما  در به کارگیری سم پاش بستگی دارد که سم پاش شما با چه سرعتی مایع موجود در مخزن را مصرف می کند و همچنین چقدر وزن سم پاش توسط فرد و یا وسیله نقلیه می تواند حمل شود.

 

کمبود فسفر در گیاهان چه علائمی دارد؟

 

کمبود فسفر در گیاهان می ‌تواند به صورت ظاهری در برگ ‌ها، ریشه ‌ها و سایر بخش ‌های گیاهان تاثیر بگذارد. در زیر علایم ظاهری کمبود فسفر در گیاهان را به طور خلاصه توضیح می ‌دهیم:

رنگ برگ‌ ها:

گیاهان با کمبود فسفر عموما نشانه ‌هایی از تغییر رنگ در برگ‌ ها نشان می ‌دهند. برگ‌ ها ممکن است رنگ  سبز تیره بگیرند.

رشد ضعیف:

کمبود فسفر می ‌تواند باعث رشد ضعیف گیاهان شود. 

تغییر شکل برگ ‌ها:

با کمبود فسفر معمولا فرم برگ‌ها تغییر پیدا می‌کند در اثر این کمبود برگ‌ها ممکن است کوچک و خمیده ‌شوند 

تاخیر در گلدهی:

کمبود فسفر ممکن است باعث تأخیر در گلدهی و تشکیل میوه در گیاهان شود. 

ساقه ‌های ضعیف:

کمبود فسفر ممکن است ساقه ‌ها ممکن است نازک و ضعیف باشند و در برابر شرایط نامساعد مانند باد قوی شکسته شوند.

ریشه ‌های ضعیف:

گیاهان با کمبود فسفر ریشه‌ های ضعیف و کوتاه دارند. این می‌ تواند باعث کاهش جذب مواد غذایی و آب توسط گیاه شود.

برای مشاهده محصولات کود فسفر بالا به سایت سپانه مراجعه نمایید.

کود کامل 20-20-20

 

این نوع کود ان پی کا پر مصرف ترین نوع کودهای کامل به شمار می‌آید: شامل نسبت یکسانی از نیتروژن، فسفر و پتاسیم به میزان 20 درصد است. این کود معمولا برای تقویت رشد کلی گیاهان، افزایش مقاومت در برابر تنش ‌های محیطی و بهبود عملکرد گل ‌دهی و میوه‌دهی، بهبود کیفیت رنگ و طعم میوه استفاده می ‌شود. کود سه بیست عمدتا باعث افزایش عمل فتوسنتز و سبزینگی گیاه، توسعه ریشه های گیاهان و بهبود باردهی محصول می‌ شود و به دلیل جذب بالا، برخلاف بسیاری از کودهای دیگر، سبب شوری خاک نمی‌ شود. بهترین زمان استفاده از کود کامل سه بیست فصل بهار است ، در فصل بهار درختان به دلیل اینکه بعد از ماه ها درخت از خواب زمستانی بیدار شده اند نیاز بالایی به مواد غذایی دارند.

میزان مصرف کود 20-20-20 برای درختان باغی 15-10 کیلوگرم در هکتار به صورت آبیاری و 4-2 کیلوگرم در هزار لیتر آب به صورت محلول پاشی، محصولات زراعی 10-5 کیلوگرم در هکتار  به صورت آبیاری و 3-1 کیلوگرم در هزار لیتر آب به صورت محلول پاشی ، محصولات گلخانه‌ای 3-6 کیلوگرم در هکتار و 2-1 کیلوگرم در هزار لیتر آب و  برای دانه های روغنی  12- 7 کیلوگرم در هکتار به صورت آبیاری و 4-2 کیلوگرم در هزار لیتر آب به صورت محلول پاشی توصیه می‌ شود.

مزایای استفاده از کود مایع

 

هنگامی که میخواهید بین کود های پودری، جامد و مایع انتخاب کنید، مهمترین نکته ای که باید به آن توجه شود، میزان و سرعت جذب مواد مغذی مورد نیاز گیاه است. مهمترین مزایایی که کود کشاورزی مایع نسبت به کودهای جامد دارد، سرعت نفوذ بالای آنها است. در ادامه به برخی از مزایای کلیدی کود کشاورزی مایع اشاره خواهیم کرد:

  • استفاده از کود مایع بسیار مقرون به صرفه است. چراکه این کود ها در مدت زمان کم، نیاز گیاه را به صورت کامل برطرف می کنند.
  • استفاده از کود کشاورزی مایع بسیار آسان است و به نیروی کار زیاد و تجهیزات خاصی نیاز ندارد. این کود به صورت یکسان و مساوی در سطح خاک پخش شده و تمام مواد مغذی را به گیاهان، درختان و محصولات کشاورزی می رساند.
  • مهمترین مزایای کود مایع اثر گذاری سریع آن است. این کود بلافاصله بعد از نفوذ به خاک کار خود را آغاز کرده و شما می توانید نتایج را روی گیاه مشاهده کنید.
  • کود کشاورزی مایع باعث کاهش آلودگی های موجود در خاک و رشد بهتر ریشه و راندمان گیاه خواهد شد.
  • این کود با افزایش مقامت گیاه در برابر شرایط نا مساعد جوی میشود. از همین رو گیاه در زمستان مقاومت و استحکام بیشتری خواهد داشت.
  • کود های مایع حاوی مواد آلی و معدنی مفید برای رشد، افزایش راندمان و عملکرد گیاه است. 

کود کامل گرانوله چیست؟

 

کود کامل گرانوله یک ماده آلی یا معدنی است که به صورت دانه ‌های کوچک یا گرانول‌ های بزرگ تولید می‌ شود و حاوی ترکیبات مغذی ضروری برای رشد و تغذیه گیاهان است. این نوع کود حاوی ترکیب متناسبی از عناصر غذایی اصلی شامل نیتروژن (N)، فسفر (P) و پتاسیم (K) است، در بهترین نوع این کود ها علاوه بر عناصر ضروری ازت، فسفر و پتاسیم میتواند حاوی ریزمغذی‌های مورد نیاز گیاه مانند آهن، مس، منگنزو ... باشد. کود کامل گرانوله، با ارائه تمامی مواد مغذی مورد نیاز گیاهان، به عنوان منبع غذایی کامل و متعادل برای گیاهان عمل می‌کند. 

گرانوله کردن کودها می ‌تواند به حفظ کیفیت و خواص مورد نظر آنها کمک کند. با گرانوله شدن کودها، کودها  در مقابل رطوبت و هوا محافظت شوند و از تخریب و تجزیه زودهنگام  آنها جلوگیری می گردد. گرانوله کردن کودها می ‌تواند نگهداری و استفاده آنها را آسان‌تر کند. گرانوله ‌ها به صورت یکنواختی در خاک پخش می ‌شوند و برای کشاورزان راحت‌تر است که مقدار مشخصی از کود را استفاده کنند. با گرانوله‌ ها، احتمال هدررفت کود به دلیل پاشیده شدن و پراکنده شدن در محیط کاهش می ‌یابد. این موضوع می ‌تواند به استفاده بهینه‌ تر از کود منجر شود.

تاثیر کود هیومیک اسید بر روی رشد گیاهان

 

افزایش نفوذ پذیری دیواره سلولی

افزایش جذب مواد مغذی موجود

تحریک رشد عمودی ریشه برای جذب بهتر مواد مغذی

افزایش تنفس و تشکیل ریشه

افزایش تولیدات گیاهی

تحریک رشد گیاه از طریق تسریع تقسیم سلولی، افزایش سرعت توسعه در سیستم های ریشه و افزایش عملکرد

کاهش ابتلای گیاه به آفات و بیماری‌ها

کاهش سطح استرس گیاه

کاهش نیاز گیاه به کودهای دیگر

افزایش کیفیت محصولات و ارزش غذایی

تقویت سنتز کلروفیل، قندها و اسیدهای آمینه در گیاهان 

 کمک به فتوسنتز 

کودهای معدنی (غیر آلی)

 

کودهایی که از مواد شیمیایی معدنی تشکیل شده اند، غیر آلی نامیده می شوند. عناصری که در این نوع کودها وجود دارد در واقع همان عناصری هستند که در کودهای آلی پیدا می کنید، با این تفاوت که در کود آلی، عناصر مستقیماً از منابع حیوانی یا گیاهی تأمین می‌شوند،  ولی در کودهای آلی از طریق فرآیندهای شیمیایی تولید می‌گردند. 

بیشتر کودها از سه عنصر اصلی شامل: نیتروژن (N)، فسفات (P) و پتاسیم (K)  که همه گیاهان به آنها نیاز دارند تشکیل شده اند. برخی از کودها حاوی ریز مغذی هایی مانند کلسیم، منیزیم یا آهن نیز هستند. تفاوت بین کودهای آلی و معدنی در این است که کود معدنی برای گیاهان، مواد مغذی را به شکل خالص آن ها تحویل می دهد به طوری که بلافاصله در دسترس گیاه قرار می‌گیرد، اما در کودهای آلی، ابتدا باید توسط میکروارگانیسم های زنده خاک تجزیه شوند تا مواد مغذی در دسترس گیاهان قرار گیرند. این فرآیند تجزیه باعث می‌شود گیاهان در برابر بیماری‌ها و آفات مقاوم‌تر شوند، زیرا مواد آلی خاک را برای طولانی مدت فراهم می‌کنند. با این وجود استقبال کودهای معدنی در میان کشاورزان بیشتر است زیرا مانند کودهای آلی نیاز به تجزیه بیشتر ندارد و  لذا راه حل سریع الاثری برای کمبود عناصر غذایی در گیاه هستند.

به این نوع کودها، کودهای شیمیایی یا  مصنوعی و یا سنتزی  نیز گفته می‌شود زیرا از مواد شیمیایی مانند نیتروژن (N)، فسفر (P) ، پتاسیم (K)  و سایر عناصرشیمیایی در کارخانه‌ها تولید می‌شوند. کودهای شیمیایی برای رشد گیاه بسیار موثر هستند، اما استفاده از این کودها می‌تواند نگران کننده باشد زیرا ممکن است به منابع آب محلی سرازیر شوند یا به ارگانیسم های خاک مانند کرم های خاکی آسیب برسانند و علاوه بر این، کوددهی بیش از حد با مواد مصنوعی آلودگی محیط زیست و گرم شدن کره زمین را سرعت بخشیده و فعالیت میکرو ارگانیسم های خاک (موجودات خاکزی) را مختل می کند.

https://sepaneh.com/agriculture-fertilizer

کود نیترات کلسیم چیست؟

 

کود نیترات کلسیم علاوه بر اینکه یک مکمل قوی، حاوی ریز مغزی های ضروری برای گیاه است، جهت کنترل و پیشگیری بیماری های گیاه نیز کاربرد دارد. این کود میتواند گیاهان شما را تقویت کرده و بازدهی آنها را بیشتر کند. در عین حال از برخی مشکلات رایج گیاه مانند پوسیدگی انتهای شکوفه، لکه زنگ و... جلوگیری نماید. میتوان گفت کود نیترات کلسیم راز نگفته ی مزارع کشاورزی است. کود کلسیم نیترات تنها منبع کلسیم محلول در آب نیز می‌باشد که به‎راحتی توسط گیاهان جذب می‌شود. اگر تا به حال از این کود استفاده نکرده اید و به اطلاعات بیشتری درباره آن نیاز دارید، این متن می تواند به شما کمک کند. در ادامه به معرفی کامل کود نیترات، ویژگی ها و کاربرد آن و همچنین نحوه مصرف و میزان مصرف آن خواهیم پرداخت.

کود نیترات کلسیم یک کود شیمیایی است که به صورت محلول در آب یا به صورت گرانوله استفاده میشود. این کود کلسیم و نیتروژن مورد نیاز گیاهان را به آن ها میرساند. کلسیم و نیتروژن در واقع عناصر فیزیولوژیکی مورد نیازی هستند که به قدرت و مقاومت گیاه در برابر بیماری ها کمک خواهند کرد. 

 

روش مصرف کود جلبک دریایی

 

انواع کودهای جلبک دریایی را می توانید در خاک گلدان، گلخانه‌ ها یا روی برگ گیاهان استفاده کنید. بسته به مکانی که از این کودها استفاده می کنید، نتایج حاصله می تواند متفاوت باشد. محلول جلبک دریایی را می‌ توان به تنهایی یا همراه با سایر کودها مورد استفاده قرار داد. قبل از استفاده بررسی کنید که مواد مغذی و جلبک دریایی شما با هم سازگاری داشته باشند. اگر گیاهان شما ریشه ندارند یا ساختار ریشه کمی دارند، آن‌ها را به مدت 24 ساعت در محلول جلبک دریایی خیس کنید. هورمون‌ های موجود در جلبک دریایی ممکن است به تحریک ریشه ها برای رشد کمک کنند. جلبک دریایی را همچنین می‌توانید به صورت محلول پاشی روی سطح و زیر برگ‎ها اسپری نمایید. این کار نباید بیش از یک بار در ماه انجام شود. افزودن یک ماده همراه مانند ادجوانت ها برای کمک به پخش یکنواخت محلول روی سطح برگ کمک می کند. هنگام خرید کود جلبک دریایی، به مشخصات و ویژگی های آن توجه کنید. 

نکات مهم در زمینه مصرف کود فسفر بالا

 

قبل از کاشت:

در صورت استفاده از این کود در زمان کاشت، می ‌توان آن را به عنوان یک چالکود در زیر خاک قرار داد. این کار معمولا قبل از فصل کاشت همراه با شخم زدن انجام می‌ شود تا فسفر به طور مستقیم در دسترس ریشه ‌های گیاهان قرار گیرد.


در حال رشد:

این کود می ‌تواند در طول فصل رشد گیاهان نیز به عنوان کود تکمیلی استفاده شود. معمولا در دوره‌ های اولیه رشد گیاهان، که نیاز به رشد ریشه دارند، مصرف این نوع کود توصیه می ‌شود. همچنین، در دوره ‌های گلدهی و تشکیل میوه نیز استفاده از این کود می ‌تواند مفید باشد.

https://sepaneh.com/high-phosphorus-fertilizer

صفحه قبل 1 2 3 4 5 6 7 8 صفحه بعد