x تبلیغات
بررسی تخصصی انواع کود و بذر

سم پاش کوله پشتی

 

سم پاش کوله پشتی بر روی پشت فرد قرار می گیرد. معمولاً از مخزن، پمپ، میله، نازل و تسمه تشکیل شده است.

اجزای مختلف سم پاش کوله پشتی

مخزن: مایع پاشش را در خود جای می دهد. تسمه ها به مخزن متصل می شوند و توسط این تسمه ها مخزن روی پشت فرد قرار می گیرند. این سم پاش شامل مخزن 10-20 لیتری است که توسط دو بند قابل تنظیم حمل می شود.

پمپ : مایع را از مخزن و مسیر میله محلول پاشی به سمت نازل هدیت می کند، این میله پاشش به فرد اجازه می دهد تا نازل را برای پاشش دقیق هدایت کند. سم پاش های کوله پشتی به صورت مکانیکی و توسط افراد کار می کنند، ظرفیت متوسطی دارند و از طریق تسمه های شانه ای حمل می شوند.

سم پاش شارژی:  این نوع سمپاش از نوع سم پاش کوله پشتی است که به راحتی روی شانه ها قرار می‌گیرند و فشاری به دست اپراتور نمی‌آورند .پمپ سم پاش شارژی از نیروی باتری لیتیومی و با ولتاژ بالا  تغذیه می‌کند. قدرت باتری آن ها حدودا 18 ولت است و برخی از انواع این سم پاش های شارژی، هنگام تمام شدن باطری قابلیت استفاده دستی را   نیز دارا هستند.

میزان مصرف کود اسیدهیومیک توصیه شده چقدر است؟

 

میزان مصرف هیومیک اسید برای محصولات زراعی دو گرم در ۱۰۰۰ میلی‌لیتر آب بوده است  که عبارت است از ۵ تا ۶ کیلوگرم در هکتار، همچنین میزان مصرف هیومیک اسید مایع برای این محصولات با نسبت ۵۰ میلی‌ لیتر در ۱۰۰۰ میلی‌لیتر آب است. برای باغات میزان مصرف هیومیک اسید در این مورد بسته به سن درختان بین ۶ تا ۸ کیلوگرم در هکتار است، همچنین میزان مصرف هیومیک اسید مایع با نسبت ۵۰ میلی‌لیتر در ۱۰۰۰ میلی‌لیتر آب، یعنی ۳۰ تا ۳۵ لیتر در هکتار است. در گلخانه‌ها به ازای هر هکتار بسته به تراکم کشت 3 تا ۵ کیلوگرم در هکتار است، همچنین میزان مصرف هیومیک اسید مایع بین 20 تا 30 لیتر بر هکتار مقدار توصیه شده است. برای گیاهان آپارتمانی 2 گرم در یک لیتر آب استفاده ‌شود. به طور کلی برای هر درخت نیز،  توصیه می‌شود ۱۰ تا ۱۵ گرم یا ۵۰ تا ۷۰ سی‌سی (میلی لیتر) اسید هیومیک توصیه می‌شود.

 

مزایای کودهای شیمیایی معدنی

 

در دسترس بودن: به عنوان رایج ترین شکل مورد استفاده، در همه جا یافت می شود.

تنوع فرمول: برای شرکت های شیمیایی آسان است که عناصر را برای فصول مختلف و برای انواع گیاهان مخلوط یا تغییر دهند.

عملکردسریع: از آنجایی که مواد مغذی موجود در کودهای معدنی بلافاصله در دسترس گیاهان قرار می گیرد، این شکل از کوددهی می تواند برای کمک به رشد گیاه در لحظات خاص مورد استفاده قرار گیرد، اگر فرمول مورد استفاده برای فصل مناسب باشد، معمولاً نتایج در عرض 1 تا 2 هفته قابل مشاهده است.

ارزان بودن : به طور معمول نسبت به کودهای آلی ارزان تر هستند.

سهولت کاربرد:  میزان مصرف و زمان مصرف با توجه به نوع گیاه روی محصولات درج شده است و این راهنما کار را برای مصرف درست کشاورز راحت کرده است.

اشکال چندگانه: کودهای شیمیای در انواع مختلفی مانند مایع، پودری و گرانول در بازار وجود دارند: کودهای مایع به خصوص کودهای معدنی پیچیده (حاوی عناصر کمیاب) اغلب به شکل مایع یافت می شوند. استفاده و کاربرد کود مایع آسان تر و سرعت جذب آن توسط گیاه بالاتر است و برای اکثر باغات سبزیجات و سایر محصولات مناسب است.

استفاده از کود معدنی جامد بسیار رایج است و به صورت پودری و گرانول می‌باشند. آن‌ها را می توان به صورت خشک و مستقیم روی خاک استفاده کرد یا ممکن است در آب قابل حل باشد.

https://sepaneh.com/agriculture-fertilizer

انواع گیاهانی که به فسفر نیاز دارند!

 

گیاهان بسیاری  برای رشد خود به فسفر نیاز دارند. فسفر یکی از عناصر مهم در تشکیل ساختار سلولی، تولید انرژی، تنظیم فعالیت آنزیم ‌ها و انتقال مواد مغذی در گیاهان است. در واقع، فسفر یکی از عناصر اصلی در DNA، RNA و ATP (adenosine triphosphate) است که نقش کلیدی در عملکرد سلولی دارند. بعضی از گیاهانی که به طور ویژه به فسفر نیاز دارند عبارتند از:

گیاهان زراعی :

فسفر برای رشد سریع و تشکیل دانه ‌ها در گیاهانی مانند مانند گندم، جو، ذرت و سویا بسیار ضروری است.

صیفی جات :

فسفر برای رشد سلول ‌های برگ و تولید کلروفیل  صیفی جات مانند اسفناج، کلم، برگ کاهو و ریحان ضروری است.

گیاهان باغی:

فسفر برای تشکیل میوه محصولات باغی  و توسعه ریشه‌ ها در گیاهان باغی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.  

گیاهان زینتی:

فسفر برای توسعه ریشه ‌ها، ساقه ‌ها و گل ‌ها در گل‌ها و گیاهان زینتی داخلی و خارجی بسیار ضروری است.

به طور کلی، تقریبا تمام گیاهان برای رشد مناسب به فسفر نیاز دارند؛ اما میزان نیاز به فسفر ممکن است در هر گونه و شرایط متفاوت باشد. 

https://sepaneh.com/high-phosphorus-fertilizer

بهترین زمان مصرف کود هیومیک اسید

 

انواع گیاهان و محصولات باغی و زراعی به سطوح مختلفی از کود هیومیک اسید نیاز دارند. اینکه برای هر گونه محصول باید چه مقدار کود و به چه روشی استفاده کرد، به نوع کشت و شرایط رشد گیاه بستگی دارد لذا لازم است پیش از عملیات کوددهی، شرایط خاک و میزان مواد مغذی در دسترس گیاه به طور کامل مورد ارزیابی قرار گیرد و قبل از خرید کودهای اسید هیومیک، بهتر است با یک کارشناس با تجربه در این زمینه مشورت کنید. به طور متداول، این کود به شکل گرانولی، پودری و مایع به فروش می رسد. از آنجا که ترکیب اسید هیومیک به تنهایی نمی تواند مواد مغذی را در اختیار گیاه قرار دهد، آن را به صورت کود مغذی به بازار ارائه می نمایند. 

https://sepaneh.com/humic-acid-fertilizer

سم پاش ماشه‌ای

 

سم پاش های ماشه ای معمولاً از انواع پلاستیک ساخته می شوند و می توان از آن برای محلول پاشی مایعات مبتنی بر آب و مواد شیمیایی استفاده کرد. یک سم پاش ماشه ای به یک مخزن اسپری متصل شده است که وقتی فرد ماشه روی دسته پمپ را فشار می دهد، محتویات درون آن پخش می شود. این نوع سمپاش معمولا به صورت خانگی و برای استفاده در سطوح کوچک متداول هستند.


اجزای یک سم پاش ماشه ای

سر ماشه یا دسته: این قسمتی است که باید نگه دارید و فشار دهید تا سم پاش فعال ‌شود.

نازل:  قسمتی است که مایع را اسپری می‌کند و می تواند نحوه پاشش را از غبار تا یک جریان ثابت تنظیم کند.

لوله غوطه ور: یک لوله پلاستیکی بلند است که به داخل مخزن می رود و مایع را به نازل می رساند.

فیلتر: صفحه توری کوچکی است که  ذرات را فیلتر کرده و از گرفتگی جلوگیری می کند.

واشر: مهر و موم لاستیکی یا پلاستیکی است که از نشت بین سر ماشه و بطری جلوگیری می کند.

آداپتور مخزن: قسمتی است که به دهانه مخزن یا ظرف متصل می شود.

فنربازگرداننده: فنر کوچکی است که پس از هر بار استفاده، ماشه را به حالت اولیه باز می گرداند.

پیستون: قطعه پلاستیکی کوچکی است که در داخل سم پاش به سمت بالا و پایین حرکت می کند تا مایع را فشرده کرده و از نازل خارج کند.

مخزن: ظرفیت مخزن سم پاش بیشتر از 5 لیترتجاوز نمی‌کند.

کودهای معدنی (غیر آلی)

 

کودهایی که از مواد شیمیایی معدنی تشکیل شده اند، غیر آلی نامیده می شوند. عناصری که در این نوع کودها وجود دارد در واقع همان عناصری هستند که در کودهای آلی پیدا می کنید، با این تفاوت که در کود آلی، عناصر مستقیماً از منابع حیوانی یا گیاهی تأمین می‌شوند،  ولی در کودهای آلی از طریق فرآیندهای شیمیایی تولید می‌گردند. 

بیشتر کودها از سه عنصر اصلی شامل: نیتروژن (N)، فسفات (P) و پتاسیم (K)  که همه گیاهان به آنها نیاز دارند تشکیل شده اند. برخی از کودها حاوی ریز مغذی هایی مانند کلسیم، منیزیم یا آهن نیز هستند. تفاوت بین کودهای آلی و معدنی در این است که کود معدنی برای گیاهان، مواد مغذی را به شکل خالص آن ها تحویل می دهد به طوری که بلافاصله در دسترس گیاه قرار می‌گیرد، اما در کودهای آلی، ابتدا باید توسط میکروارگانیسم های زنده خاک تجزیه شوند تا مواد مغذی در دسترس گیاهان قرار گیرند. این فرآیند تجزیه باعث می‌شود گیاهان در برابر بیماری‌ها و آفات مقاوم‌تر شوند، زیرا مواد آلی خاک را برای طولانی مدت فراهم می‌کنند. با این وجود استقبال کودهای معدنی در میان کشاورزان بیشتر است زیرا مانند کودهای آلی نیاز به تجزیه بیشتر ندارد و  لذا راه حل سریع الاثری برای کمبود عناصر غذایی در گیاه هستند.

به این نوع کودها، کودهای شیمیایی یا  مصنوعی و یا سنتزی  نیز گفته می‌شود زیرا از مواد شیمیایی مانند نیتروژن (N)، فسفر (P) ، پتاسیم (K)  و سایر عناصرشیمیایی در کارخانه‌ها تولید می‌شوند. کودهای شیمیایی برای رشد گیاه بسیار موثر هستند، اما استفاده از این کودها می‌تواند نگران کننده باشد زیرا ممکن است به منابع آب محلی سرازیر شوند یا به ارگانیسم های خاک مانند کرم های خاکی آسیب برسانند و علاوه بر این، کوددهی بیش از حد با مواد مصنوعی آلودگی محیط زیست و گرم شدن کره زمین را سرعت بخشیده و فعالیت میکرو ارگانیسم های خاک (موجودات خاکزی) را مختل می کند.

کودهای آلی

 

کودهای آلی از مواد طبیعی مانند کود دامی، کمپوست و پیت ماس و یا جلبک دریایی ساخته می شوند. کودهای آلی عموماً برای محیط زیست مناسب تر  هستند، اما نسبت به کودهای شیمیایی کندتر عمل می‌کنند و می‌توانند هزینه بیشتری داشته باشند. برخی از کودهای آلی دارای خواص ویژه ای هستند که به حالت بخشیدن به خاک و بهبود ساختار آن در طول زمان کمک می کنند. کودهای آلی از منابع گیاهی یا حیوانی به دست می آیند. این کودها پس از تجزیه، مواد مغذی را برای گیاهان فراهم می کنند. متداول ترین کود آلی، مواد کمپوست از منابع حیوانی (مانند کود یا بستر مرغ کمپوست شده) است. این نوع کود به حفظ رطوبت در خاک کمک می کند و مواد مغذی ضروری را به آن اضافه می نماید.

کودهای آلی خاک را به خوبی هوادهی می‌کنند و ظرفیت زهکشی خاک را بهبود می‌بخشند در نتیجه در حرکت حشرات مفید خاک مانند کرم‌های خاک و توسعه ریشه به بخش‌های زیرین نقش به‌سزایی ایفا می‌کنند. کودهای آلی معمولاً نسبت به کودهای شیمیایی دوستدار محیط زیست هستند زیرا مانند مواد شیمیایی، خاک یا آب های زیرزمینی را آلوده نمی کنند. با این حال، تمام کودها در صورت استفاده نادرست می توانند برای گیاهان مضر باشند بنابراین اطلاع از زمان و میزان مصرف کودها امری ضروری است. 

https://sepaneh.com/agriculture-fertilizer

انواع کود فسفر بالا

 

انواع کود فسفر بالا عبارتند از:

سوپرفسفات (SSP):

سوپرفسفات یکی از رایج‌ ترین انواع این کود است. این کود حاوی فسفر قابل جذب برای گیاهان می باشد و به سرعت در خاک حل می ‌شود. سوپرفسفات معمولا از فسفات طبیعی یا ترکیبات فسفاتی تولید می‌ گردد.

سوپرفسفات تریپل (TSP):

سوپرفسفات تریپل نیز یک نوع کود فسفر بالا است که در آن فسفر به صورت تریپل کلسیم فسفات در دسترس گیاهان قرار می‌گیرد. این کود دارای غلظت بالای فسفر است و معمولا برای خاک ‌هایی با pH بالا و قلیایی استفاده می ‌شود.

سوپرفسفات دی آمونیوم (DAP):

این نوع کود حاوی فسفر قابل جذب برای گیاهان و نیتروژن آمونیوم است. سوپرفسفات دی آمونیوم معمولا برای محصولاتی که به نیتروژن و فسفر نیاز دارند، مانند گندم، جو و سبزیجات، استفاده می ‌شود.

فسفات روی:

این نوع کود حاوی فسفر و روی است. فسفات روی یک منبع فسفر عالی برای گیاهان است و همچنین روی برای برخی فرآیندهای متابولیکی در گیاهان ضروری می باشد.

فسفات طبیعی:

فسفات طبیعی شامل سنگ ‌های فسفاتی مانند فسفات آپاتیت است. این نوع کود به طور طبیعی در خاک وجود دارد و می ‌توان از آن به عنوان منبعی برای تأمین نیاز فسفری گیاهان استفاده کرد.

کود کامل(NPK):

این کود حاوی عناصر نیتروژن (N)، فسفر (P) و پتاسیم (k) است. این کودها اغلب برای رشد و توسعه گیاهان در باغبانی و کشاورزی استفاده می شوند.

انواع کود به رشد و توسعه صحیح گیاهان کمک می‌کنند. هر نوع کود فسفر بالا ممکن است برای شرایط و نیازهای خاصی مناسب باشد؛ لذا انتخاب نوع کود مناسب باید با توجه به نوع خاک، گیاهان مورد کاشت و شرایط محیطی صورت گیرد.

نازل سم پاش چیست و چه کاربردی دارد؟

 

مهم ترین قسمت یک سم پاش بسته به نوع سم پاش و کاربرد مورد نظر آن می تواند متفاوت باشد. به طور کلی، مهمترین قسمت سم پاش را می‌توان نازل آن معرفی کرد. نازل سم پاش وسیله ای است که قطرات با اندازه مناسب را ایجاد کرده و الگوی اسپری را شکل می دهد. اندازه قطرات مختلف و الگوهای اسپری برای کاربردهای مختلف محلول پاشی ضروری است. بدون نازل، از یک سم پاش فقط مایع نشت می کند. نازل چندین جنبه مختلف عملکرد سم پاش شما را تعیین می کند:

الگوی اسپری: نازل اسپری شکل و جهت مایع پاشیده شده را تعیین می کند.

اندازه قطرات: یکی از جنبه‌های مهم نازل‌های سم پاش اندازه قطرات است که قطرات کوچک‌تر پوشش بهتری را ارائه می‌دهند و قطرات بزرگ‌تر به طور کلی باعث کاهش رانش می‌شوند. نازل هایی برای ایجاد قطرات در اندازه های مختلف وجود دارند.

فشار اسپری: اندازه نازل بر فشار قابل دستیابی به ویژه در سم پاش های کوله پشتی و دستی تأثیر می گذارد.

حجم اسپری: اندازه نازل نیز مستقیماً بر خروجی سم پاش تأثیر می گذارد. یک نازل بزرگتر از یک نازل کوچکتر مایع بیشتری در دقیقه یا همان PSI مصرف می کند.

فاصله اسپری: این برای سم پاش های نقطه ای، سم پاش های دستی ، سم پاش های درختی وسم پاشی هایی که از تفنگ اسپری استفاده می کنند مربوط می شود. برای دستیابی به حداکثر فاصله، اندازه نازل باید با جریان و فشار سم پاش مطابقت داشته باشد.

صفحه قبل 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 صفحه بعد