x تبلیغات
بررسی تخصصی انواع کود و بذر

مزایای کود میکرو

 

کودهای میکرو دارای فواید و مزایای متعددی هستند. در زیر تعدادی از این فواید و مزایا را بررسی می‌کنیم:


1. رفع سریع کمبود عناصر ریز مغذی:

کودهای میکرو به عنوان منابع غنی از  ریز مغذی های مورد نیاز گیاه، کمبود عناصر غذایی در گیاهان را رفع می‌کنند. با مصرف مناسب  این عناصر غذایی، گیاهان قادر به رشد و توسعه بهینه خود هستند و عملکرد آنها افزایش می ‌یابد.


2. تقویت رشد و توسعه گیاهان:

با استفاده از کودهای میکرو، رشد و توسعه گیاهان بهبود پیدا می کند. عناصر معدنی میکرو نقش مهمی در فعالیت آنزیم‌ ها، فتوسنتز، تنظیم رشد سلول ‌ها و جذب عناصر غذایی دارند. با تأمین مقادیر مناسب از این عناصر، گیاهان قادر به تولید انرژی، تشکیل سلول ‌های سالم و رشد بهترهستند.


3. افزایش مقاومت در برابر بیماری ‌ها و شرایط نامساعد:

عناصر میکرو می ‌توانند تأثیر بسیاری در مقاومت گیاهان در برابر بیماری ‌ها، آفات و شرایط نامساعد محیطی داشته باشند. گیاهان با داشتن سطوح مناسب از عناصر میکرو، قادر به تولید مواد مقاومتی و تنظیم سیستم دفاعی خود می ‌شوند و مقاومت بیشتری در برابر تنش‌ها پیدا می ‌کنند.


4. بهبود جذب عناصر غذایی:

کودهای میکرو می ‌توانند جذب عناصر غذایی اصلی مانند نیتروژن را افزایش دهند. این عناصر میکرو به عنوان کاتالیزورها در فرآیندهای جذب و استفاده از عناصر غذایی به گیاهان کمک می‌کنند و جذب و استفاده از مواد مغذی را افزایش می ‌دهند.


5. سازگاری و استفاده آسان:

کودهای میکرو به راحتی در سیستم‌ های کشاورزی مختلف قابل استفاده هستندو معمولا به صورت پودر یا محلول قابل اسپری در دسترس هستند و می ‌توانند به راحتی با خاک مخلوط شوند.

پر فروش ترین و پرکاربرد ترین کودهای مایع موجود در بازار

 

کود مایع ریز مغذی:

این نوع کود مایع حاوی ریز مغذی های مورد نیاز برای رشد گیاه است. عناصری مانند روی، بور، منیزیوم، آهن و... که هر یک کاربرد خاص خودشان را برای رشد گیاه دارند. این کود ها با تنظیم pH خاک باعث افزایش بهره وری و جذب بهتر مواد معدنی توسط گیاه خواهند شد. 

کود مایع ضد تنش:

همانطور که میدانید ممکن است خاک به دلیل استرس های محیطی یا بافت نامناسب خاک، بهره وری مناسب را نداشته باشد. کود های مایع ضد تنش، حاوی مواد آلی و نیتروژن است که به گیاه کمک میکند در طول زمستان و حمله آفات مقاومت کند.

کود مایع محرک رشد:

کود های مایع محرک رشد، برای بهبود سبزینگی گیاه در شرایط سخت کاربرد دارد. این کود حاوی مواد آلی و اسید هیومیک است و علاوه بر بهبود ساختار خاک، باعث بالابردن کیفیت گیاه خواهد شد. 

علاوه بر این ترکیبات تک عنصر، امروزه کودهای ترکیبی متشکل از دو یا سه عنصر غذایی گیاهی ضروری در نسبت های مختلف تولید و به بازار عرضه می شوند. هر یک از ترکیبات می توانند کاربرد های استراتژیک مخصوصی داشته باشند و باید با توجه به نیازهای گیاه، چرخه و فرآیند رشد گیاه استفاده شوند.

بهترین روش مصرف کود جلبک دریایی چگونه است؟

 

انواع کودهای جلبک دریایی را می توانید در خاک گلدان، گلخانه‌ ها یا روی برگ گیاهان استفاده کنید. بسته به مکانی که از این کودها استفاده می کنید، نتایج حاصله می تواند متفاوت باشد. محلول جلبک دریایی را می‌ توان به تنهایی یا همراه با سایر کودها مورد استفاده قرار داد. قبل از استفاده بررسی کنید که مواد مغذی و جلبک دریایی شما با هم سازگاری داشته باشند. اگر گیاهان شما ریشه ندارند یا ساختار ریشه کمی دارند، آن‌ها را به مدت 24 ساعت در محلول جلبک دریایی خیس کنید. هورمون‌ های موجود در جلبک دریایی ممکن است به تحریک ریشه ها برای رشد کمک کنند. جلبک دریایی را همچنین می‌توانید به صورت محلول پاشی روی سطح و زیر برگ‎ها اسپری نمایید. این کار نباید بیش از یک بار در ماه انجام شود. افزودن یک ماده همراه مانند ادجوانت ها برای کمک به پخش یکنواخت محلول روی سطح برگ کمک می کند. هنگام خرید کود جلبک دریایی، به مشخصات و ویژگی های آن توجه کنید. اگر سوالی در این زمینه دارید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

https://sepaneh.com/Seaweed-fertilizer

انواع کود میکرو

 

کودهای میکرو عمدتا حاوی عناصر ریز مغذی آهن، مس، منگنز، روی و بر می باشند که این میکرو المنت ها برای گیاهان بسیار ضروری است. کود میکرو به سرعت، کمبود عنصر غذایی مورد نظر در گیاه را برطرف می‌کند. در زیر، تعدادی از انواع کودهای میکرو را بررسی می‌کنیم:


1. کود میکرو آهن (Fe):

آهن در فعالیت کلروفیل های گیاه و رشد ریشه نقش مهمی دارد. کمبود آهن می ‌تواند باعث لکه‌ هایی با رنگ غیرطبیعی در برگ‌ ها، روشن شدن برگ های جدید، کاهش فعالیت کلروفیل و رشد نامناسب گیاهان شود. کود میکرو آهن معمولا به صورت پودر یا محلول قابل اسپری در بازار موجود است.


2. کود میکرو روی (Zn):

روی نقش مهمی در فعالیت آنزیم ‌ها، تنظیم رشد و توسعه ریشه دارد. کمبود روی می ‌تواند باعث کاهش عملکرد گیاهان و رشد ضعیف گیاه شود. در واقع با کمبود روی گیاه نمی تواند آب و مواد غذایی دریافتی از ریشه را به صورت مناسب به برگ ها و گل های گیاه انتقال دهد.


3. کود میکرو منگنز (Mn):

منگنز نقش مهمی در فتوسنتز، تنظیم رشد گیاهان و تولید انرژی دارد. کمبود منگنز می ‌تواند باعث زردی و لکه ‌های قهوه‌ای در برگ‌ ها، عدم تشکیل ریشه قوی، تغییر در رنگ گل ها، کاهش تولید کلروفیل و کاهش عملکرد گیاهان شود.


4. کود میکرو مس (Cu):

مس نقش مهمی در فعالیت آنزیم ‌ها، تنظیم رشد و توسعه سلول ‌ها دارد. کمبود مس می ‌تواند به رشد نامناسب گیاهان و علائم کمبود مس مانند لکه‌ های قهوه‌ای در برگ‌ ها و بیماری ‌های مرتبط با مس منجر شود.


5. کود میکرو بور (B):

بور نقش مهمی در تنظیم رشد ریشه ‌ها، تشکیل و نمو سلول ‌ها و جذب عناصر غذایی دارد. کمبود بور می ‌تواند باعث کاهش رشد نمو گیاهان، تغییر رنگ و شکل برگ‌ ها و کاهش عملکرد گیاهان شود.

 

نحوه و مقدار مصرف کود مایع

 

کود مایع بر خلاف کود های جامد، به سرعت توسط گیاه جذب می شود. از همین رو به عنوان موثر ترین کود (با عملکرد سریع) کاربرد دارند. این کود ها بهترین گزینه برای گیاهان گلدانی و آپارتمانی هستند. کودهای مایع حاوی مقادیر بالایی از مواد مغذی مانند نیتروژن، فسفات، آمونیاک و پتاسیوم هستند. از آنجایی که کود های مایع به سرعت توسط خاک جذب شده و به ریشه گیاه می رسند، باید در مقدار مصرف و نحوه مصرف آن دقت کنید. چراکه مصرف بیش از اندازه این مواد مغزی میتواند باعث سوختن ریشه و از بین رفتن گیاه شود. 

به صورت کلی، زمانی که گیاهان و محصولات کشاورزی در حال رشد هستند، کود کشاورزی باید با توجه به نیاز ها، چرخه رشد گیاه، نوع گیاه و نظر کارشناس مصرف شوند. معمولا کودهای کشاورزی مایع را 2 بار در طول فصل رشد گیاه مصرف می‌ کنند. باید به این نکته دقت کنید که کود های مایع خیلی سریع تر از کود های گرانوله و جامد تاثیر گذاری خود را شروع می کنند. سرعت جذب سریع، آنها را به کود های کشاورزی ایده آل برای تامین سریع مواد مغذی خاک تبدیل می کند. برای انتخاب دوز مصرف و نوع کود می توانید با کارشناسان سپانه در ارتباط باشید. 

مهم ترین اجزای سم پاش

 

1. پمپ سم پاش

همه سم پاش ها باید مکانیزمی داشته باشند که مایع را از نازل (ها) خارج کند. این ممکن است یک مجموعه ساده با یک اهرم دستی که فشار ایجاد می کند یا یک پمپ پیچیده بزرگ باشد که توسط یک موتور هیدرولیک هدایت می شود، نوع کاربرد مایعی که یک سم پاش خاص برای آن طراحی شده است، نوع پمپ مناسب را تعیین می کند.


2. مخزن سم پاش

بدیهی است که سم پاش ها به ظرفی برای نگهداری مایعی که قرار است مصرف شود نیاز دارند. انواع شکل ها و سبک های مخازن مختلف در سم پاش ها استفاده می شود. عوامل متعددی مانند ظرفیت مخزن، سازگاری مخزن با مواد شیمیایی،شکل مخزن  تعیین می کند چرا از این نوع مخزن استفاده می‌گردد.


3. ظرفیت مخزن

ظرفیت مخزن فاکتور مهمی است که باید در نظر گرفته شود. باید توجه کرد مخزن بزرگتر همیشه بهتر نیست. مخازن بزرگتر گران تر و زمانیکه پر باشند سنگین تر هستند. همچنین مانور دادن یا نصب آنها بر روی سم پاش های کوچکتر دشوار است. تعیین اندازه مخزن  به  هدف شما  در به کارگیری سم پاش بستگی دارد که سم پاش شما با چه سرعتی مایع موجود در مخزن را مصرف می کند و همچنین چقدر وزن سم پاش توسط فرد و یا وسیله نقلیه می تواند حمل شود.

 

کمبود فسفر در گیاهان چه علائمی دارد؟

 

کمبود فسفر در گیاهان می ‌تواند به صورت ظاهری در برگ ‌ها، ریشه ‌ها و سایر بخش ‌های گیاهان تاثیر بگذارد. در زیر علایم ظاهری کمبود فسفر در گیاهان را به طور خلاصه توضیح می ‌دهیم:

رنگ برگ‌ ها:

گیاهان با کمبود فسفر عموما نشانه ‌هایی از تغییر رنگ در برگ‌ ها نشان می ‌دهند. برگ‌ ها ممکن است رنگ  سبز تیره بگیرند.

رشد ضعیف:

کمبود فسفر می ‌تواند باعث رشد ضعیف گیاهان شود. 

تغییر شکل برگ ‌ها:

با کمبود فسفر معمولا فرم برگ‌ها تغییر پیدا می‌کند در اثر این کمبود برگ‌ها ممکن است کوچک و خمیده ‌شوند 

تاخیر در گلدهی:

کمبود فسفر ممکن است باعث تأخیر در گلدهی و تشکیل میوه در گیاهان شود. 

ساقه ‌های ضعیف:

کمبود فسفر ممکن است ساقه ‌ها ممکن است نازک و ضعیف باشند و در برابر شرایط نامساعد مانند باد قوی شکسته شوند.

ریشه ‌های ضعیف:

گیاهان با کمبود فسفر ریشه‌ های ضعیف و کوتاه دارند. این می‌ تواند باعث کاهش جذب مواد غذایی و آب توسط گیاه شود.

برای مشاهده محصولات کود فسفر بالا به سایت سپانه مراجعه نمایید.

کود کامل 20-20-20

 

این نوع کود ان پی کا پر مصرف ترین نوع کودهای کامل به شمار می‌آید: شامل نسبت یکسانی از نیتروژن، فسفر و پتاسیم به میزان 20 درصد است. این کود معمولا برای تقویت رشد کلی گیاهان، افزایش مقاومت در برابر تنش ‌های محیطی و بهبود عملکرد گل ‌دهی و میوه‌دهی، بهبود کیفیت رنگ و طعم میوه استفاده می ‌شود. کود سه بیست عمدتا باعث افزایش عمل فتوسنتز و سبزینگی گیاه، توسعه ریشه های گیاهان و بهبود باردهی محصول می‌ شود و به دلیل جذب بالا، برخلاف بسیاری از کودهای دیگر، سبب شوری خاک نمی‌ شود. بهترین زمان استفاده از کود کامل سه بیست فصل بهار است ، در فصل بهار درختان به دلیل اینکه بعد از ماه ها درخت از خواب زمستانی بیدار شده اند نیاز بالایی به مواد غذایی دارند.

میزان مصرف کود 20-20-20 برای درختان باغی 15-10 کیلوگرم در هکتار به صورت آبیاری و 4-2 کیلوگرم در هزار لیتر آب به صورت محلول پاشی، محصولات زراعی 10-5 کیلوگرم در هکتار  به صورت آبیاری و 3-1 کیلوگرم در هزار لیتر آب به صورت محلول پاشی ، محصولات گلخانه‌ای 3-6 کیلوگرم در هکتار و 2-1 کیلوگرم در هزار لیتر آب و  برای دانه های روغنی  12- 7 کیلوگرم در هکتار به صورت آبیاری و 4-2 کیلوگرم در هزار لیتر آب به صورت محلول پاشی توصیه می‌ شود.

مزایای استفاده از کود مایع

 

هنگامی که میخواهید بین کود های پودری، جامد و مایع انتخاب کنید، مهمترین نکته ای که باید به آن توجه شود، میزان و سرعت جذب مواد مغذی مورد نیاز گیاه است. مهمترین مزایایی که کود کشاورزی مایع نسبت به کودهای جامد دارد، سرعت نفوذ بالای آنها است. در ادامه به برخی از مزایای کلیدی کود کشاورزی مایع اشاره خواهیم کرد:

  • استفاده از کود مایع بسیار مقرون به صرفه است. چراکه این کود ها در مدت زمان کم، نیاز گیاه را به صورت کامل برطرف می کنند.
  • استفاده از کود کشاورزی مایع بسیار آسان است و به نیروی کار زیاد و تجهیزات خاصی نیاز ندارد. این کود به صورت یکسان و مساوی در سطح خاک پخش شده و تمام مواد مغذی را به گیاهان، درختان و محصولات کشاورزی می رساند.
  • مهمترین مزایای کود مایع اثر گذاری سریع آن است. این کود بلافاصله بعد از نفوذ به خاک کار خود را آغاز کرده و شما می توانید نتایج را روی گیاه مشاهده کنید.
  • کود کشاورزی مایع باعث کاهش آلودگی های موجود در خاک و رشد بهتر ریشه و راندمان گیاه خواهد شد.
  • این کود با افزایش مقامت گیاه در برابر شرایط نا مساعد جوی میشود. از همین رو گیاه در زمستان مقاومت و استحکام بیشتری خواهد داشت.
  • کود های مایع حاوی مواد آلی و معدنی مفید برای رشد، افزایش راندمان و عملکرد گیاه است. 

کود کامل گرانوله چیست؟

 

کود کامل گرانوله یک ماده آلی یا معدنی است که به صورت دانه ‌های کوچک یا گرانول‌ های بزرگ تولید می‌ شود و حاوی ترکیبات مغذی ضروری برای رشد و تغذیه گیاهان است. این نوع کود حاوی ترکیب متناسبی از عناصر غذایی اصلی شامل نیتروژن (N)، فسفر (P) و پتاسیم (K) است، در بهترین نوع این کود ها علاوه بر عناصر ضروری ازت، فسفر و پتاسیم میتواند حاوی ریزمغذی‌های مورد نیاز گیاه مانند آهن، مس، منگنزو ... باشد. کود کامل گرانوله، با ارائه تمامی مواد مغذی مورد نیاز گیاهان، به عنوان منبع غذایی کامل و متعادل برای گیاهان عمل می‌کند. 

گرانوله کردن کودها می ‌تواند به حفظ کیفیت و خواص مورد نظر آنها کمک کند. با گرانوله شدن کودها، کودها  در مقابل رطوبت و هوا محافظت شوند و از تخریب و تجزیه زودهنگام  آنها جلوگیری می گردد. گرانوله کردن کودها می ‌تواند نگهداری و استفاده آنها را آسان‌تر کند. گرانوله ‌ها به صورت یکنواختی در خاک پخش می ‌شوند و برای کشاورزان راحت‌تر است که مقدار مشخصی از کود را استفاده کنند. با گرانوله‌ ها، احتمال هدررفت کود به دلیل پاشیده شدن و پراکنده شدن در محیط کاهش می ‌یابد. این موضوع می ‌تواند به استفاده بهینه‌ تر از کود منجر شود.

صفحه قبل 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 صفحه بعد